4

Леи Тијан

Сениор партнер

Виш партнер во адвокатските канцеларии за слетување во Шангај
Магистер по право, Универзитет Ренмин во Кина
Г-дин Тијан е основачки партнер и постар партнер на адвокатските канцеларии во Шангај, гостин истражувач на Универзитетот за јавна безбедност на Кинески народ, генерален секретар на „Форумот за управување со криминално-правно ризик во Кина (Сужоу)“ на списанието Фанџуан gaz Списанието Фанџјуан е под надзор врховен народен прокуратор ment, ментор надвор од кампусот на Правниот факултет во Normиангсу Нормален универзитет и член на здруженија за таленти за управување со високи компании кои се котираат признати од Регулаторната комисија за хартии од вредност на Кина. 

Пред да се приклучи на адвокатските канцеларии во Шангај, г. Тијан вежбаше во позната меѓународна адвокатска канцеларија и беше назначен за член на Кривичниот комитет на адвокатската канцеларија на кинескиот округ. Тој беше пријавуван од многу важни медиуми, вклучително и „Пипл дејли“, „Кинески младински дневник“, Сина, Соху. Г-дин Тијан ги бранеше клиентите во повеќе големи случаи, од кои едниот вклучува познат претприемач на Таишан организација и највисок владин функционер во случајот со експлозијата во Куншан.
Со солидна теоретска основа и богато практично искуство, г-дин Тијан секогаш се залага за законски права и интереси на своите клиенти. Многу случаи беа отфрлени и не беа гонети за да се добие правно дејство за невиност. Дополнително, тој им обезбеди на низа компании кривично правни услуги, вклучително и превенција од кривично правен ризик и корпоративна антикорупција.

Воведување на тимска деловна насока

Делување како бранител на осомничени и обвинети за криминал во фази на истрага, испитување за гонење, судење, преиспитување на смртни казни и други кривични постапки
Претставување на жртвите за учество во кривична постапка и спроведување на кривични инцидентни граѓански дејствија
Претставување на партии за пријавување и обвинување на кривични случаи
Претставување на партии за поднесување кривични приватни прогони
Обука и консултации за спречување на кривично правни ризици на претпријатија и претприемачи и спречување на службени злосторства
Кривични вонпарнични услуги
Други правни услуги поврзани со криминал

Контакт информации

Телефон: +86 137-1680-5080

Е-пошта: lei.tian@landinglawyer.com