1

Asonејсон Тијан

Сениор партнер

Asonејсон Тијан (или ieи Тијан на кинески Пинјин) обезбедуваше правни услуги поврзани со странство на клиенти уште од 2007 година и работеше во врвните правни фирми во Кина до денес, како што се Адвокатската фирма во Пекинг ongонглун, канцеларијата во Шангај и Адвокатска фирма Пекинг ongонгјин, канцеларија во Шангај, адвокатска фирма „Пекинг Дентонс“, канцеларија во Шангај и сега постар партнер на адвокатски канцеларии за слетување. Тој своевремено работел и како виш правен преведувач во британската адвокатска фирма, претставништво на Клифорд Шанс LLP во Шангај, пред да започне со својата правна кариера. 

Достигнувања

  • Советување клиенти од САД за наследство на недвижнини во Кина оставени од сопственик на зелен картон, вклучително и наведени акции, имоти, права на договор (избрани на дело);
  • Советување клиенти од САД за администрација на недвижнини кои вклучуваат доверба во живо и тестаментална доверба основана во САД;
  • Советување на десетици клиенти во наследување на недвижнини во Кина по пат на заверување за право на наследство во Кина, вклучително и даночно планирање во догледно време;
  • Советувајте ги потомците на Сун Јат Сен за наследство на имоти за градинарски вили во Шангај што бара плаќање на надоместок за грант за земјиште и помош при продажба на имот вреден повеќе од 100 милиони јени
  • Претставуваат клиенти во спорови за наследство околу недвижнини во Кина и ги бранат своите права и интереси пред судовите;
  • Издавање на неколку правни мислења до странски судови во врска со Кинескиот брак

Социјални наслови

Предавач на правниот факултет на Универзитетот во источна Кина за наука и технологија придружен член на СТЕП (Друштво на доверба и практичари на недвижнини)

Публикации

Периодично објавувајте правни написи за граѓанските и деловните закони во Кина на блогот: www.sinoblawg.com

Јазици

Кинески англиски